BIBLIOTECA
SETEMBRE: NOVES ADQUISICIONS
A la nostra biblioteca trobareu aquests nous títols clicant aquest enllaç.
índiceBaró, Santi. La lluna de gel.
Ileana, una noia romanesa de 16 anys, ens explica la seva història: volia anar a la ciutat per ser model. Viatja amb la seva germana a Bucarest i allà cau en una xarxa de prostitució que la portarà a Barcelona. Aconsegirà fugir i trobar-se amb la seva germana una





CUMBRESBrontë, Emily. Cumbres Borrascosas. 
Cumbres Borrascosas, una de las novelas inglesas más relevantes del siglo XIX, narra la épica historia de Catherine  y Heathcliff. Situada en los sombríos y desolados páramos de Yorkshire, constituye una asombrosa visión metafísica del destino, la obsesión, la pasión y la venganza.





GROCEspinosa, Albert. El Món groc : si creus en el somnis, es faran realitat. 
El món groc és un món fantàstic que vull compartir amb tu, és el món dels descobriments que vaig fer durant els deu anys que vaig estar malalt de càncer. És curiós, però la força, la vitalitat i les troballes que fas quan estàs malalt serveixen també per quan estàs bo, en el dia a dia. Aquest llibre et farà conèixer i entrar en aquest món especial i diferent, però sobretot et farà descobrir els «grocs»: el nou esglaó de l’amistat, les persones que no són ni els amants ni els amics, aquella gent que s’encreua a la teva vida i que amb una sola conversa pot arribar a fer-la canviar. A què esperes per saber qui són els teus «grocs», la nova manera de veure l’amistat!




Capmany, MariaDPNA Aurèlia. Feliçment soc una dona. 
 A través de la història del periple vital de la Carola Milà accedim a un retrat fidedigne de la societat catalana del segle XX. És una novel·la de denúncia que marca una clara inflexió en la narrativa de Capmany vers un feminisme conscient que té també un vessant literari. L¿obra és una amalgama de materials narratius en què Capmany barreja els gèneres literaris i n¿explora els mateixos límits en un intent de donar resposta als problemes que arrossegava la novel·la catalana des de principis del segle XX



CANDIDA
Carranza, Maite. Calla, Càndida, calla!. 
La Càndida ha acabat el curs de tercer d’ESO i ha passat una revetlla de Sant Joan extraordinària, però les coses es torcen quan els pares li anuncien que ella i els seus germans aniran a passar unes setmanes de vacances a casa de l’àvia, en un poble del Penedès: segons ella, un poble fastigós, ple de mosquits i avorridíssim. La seva família no farà gaire cas d’aquestes queixes, així que a la Càndida no li queda cap altre remei que enfilar cap a ca l’àvia…




Sófocles, Edipo reyEDIPO
El personaje de Edipo expresa con la máxima pureza lo trágico en la historia de la literatura. Constituye la tragedia más universal de Sófocles y su huella es evidente en la historia de la literatura española. Edipo reúne las condiciones idóneas para servir de paradigma al hombre que, consciente de sus limitaciones, sabe hacerles frente. En Edipo rey la ignorancia no es culpable de nada y la inteligencia no puede evitar la catástrofe. Y ahí radica un intenso dramatismo: poner en evidencia que en situaciones extremas la inteligencia humana significa lo mismo que la ignorancia.



Santos, Care. MENTIDAMentida. 
La Xènia lluita per treure bones notes, impulsada per la il·lusió d’entrar a Medicina, però des de fa un temps el seu rendiment és més baix. I és que la Xènia s’ha enamorat, però no d’un noi del seu entorn, sinó d’un fantasma, d’una veu sorgida d’Internet amb la qual comparteix la seva passió per la lectura. Com que la Xènia és decidida i el seu amor virtual no vol quedar amb ella, es proposa sorprendre’l, de manera que comença les seves investigacions amb les poques dades de les quals disposa. I resulta que tot és fals, una mentida, ni la foto ni el nom són reals.




ROLLOCompany, Flavia. Al teu rotllo. 40 relats breus. 
Creus que amb un poema podries informar sobre el funcionament d’una rentadora? Has sentit a dir que les taules periòdiques són aquelles que serveixen per llegir el diari? Per canviar la bombeta d’un llum del sostre faries servir una escala major o una escala menor? Creus que els nombres irracionals són els que feien servir els primers homínids en els inicis de la civilització? Llegeix aquests relats breus i et faràs un tip de riure amb les peripècies dels alumnes de l’institut Fanals, i amb les d’alguns altres personatges una mica estrafolaris, que et faran veure el món d’una manera diferent de l’habitual. 40 relats curts en cada un dels quals es distorsiona un tema d’alguna assignatura del currículum escolar de secundària, cosa que provoca efectes sorprenents.



A més a més, podeu trobar els següents còmics:
AGATAORGULLOSENTIDOFUTURO

Comentarios

Entradas populares de este blog

RECOMANACIONS DEL CLUB DE LECTURA